Британський експерт думає, що результати виборів будуть сфальсифіковані

П'ятниця, 28 вересня 2007, 11:20

Британський аналітик Джеймс Шерр вважає, що на цих виборах є більша вірогідність фальсифікацій результатів голосування 30 вересня.

Про це він сказав в інтерв’ю газеті "День", пояснивши, що на минулих виборах Партія регіонів "цілком правильно мала впевненість, що більша частина партії "Наша Україна" була відкрита для створення з нею коаліції", "відтак, не придавала великого значення точності результатів виборів".

"Це означало, що в Партії регіонів не було ніяких стимулів фальсифікувати результати виборів. І вони грали за правилами. Цього ж разу кількість людей у "Нашій Україні", не кажучи вже про Блок Юлії Тимошенко, які підтримують ідею створення широкої коаліції, є значно меншою. Тому ми все більше і більше можемо розглядати можливість і ризик виникнення сценарію, коли переможець забирає все. Відтак, значно більшими є стимули фальсифікувати результати виборів", - сказав Шерр.

Більше того, за його словами, вже з’явилися ознаки цього процесу.

"За найкращими оцінками, у 2006 році фальсифікації складали 4 відсотки від загальної кількості виборців. Зараз існує побоювання, що фальсифікації можуть складати більше ніж 10 відсотків", - вважає експерт.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування