Тимошенко грозиться відібрати в НТН ліцензію за "чорнуху" про неї

П'ятниця, 28 вересня 2007, 12:31

Блок Юлії Тимошенко звертається до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення з вимогою вжити суворих заходів щодо телеканалу НТН, який розмістив у своєму ефірі фільм, що ганьбить честь лідерки БЮТ Юлії Тимошенко.

Про це йдеться у заяві БЮТ.

У Блоці заявляють, що у четвер на телеканалі НТН, "безпоесреднє відношення до якого має Едуард Прутнік, голова Державного комітету з питань телебачення та радіомовлення, один із лідерів Партії регіонів", було показано "брехливий та провокаційний фільм "Хрещена мати”, який ганьбить діяльність" БЮТ.

"Ми попередили всі телевізійні канали України про імовірну інформаційну диверсію проти нашого блоку, в тому числі й керівництво НТН", - сказано у заяві.

У БЮТ також вважають даний фільм свідченням того, що Партія регіонів, "відчуваючи незворотність поразки на дострокових виборах, переносить штабну істерику й паніку на національні засоби масової інформації і без розбору вдається до бруду, брехні та провокацій".

БЮТ нагадує, що згідно з законом "Про вибори народних депутатів України” поширення брехливої інформації щодо учасників виборчого процесу забороняється.

"Порушення телевізійним каналом закону веде до втрати ліцензії на мовлення", - йдеться у заяві.

"Блок Юлії Тимошенко буде невідкладно домагатися в судовому порядку скасування ліцензії на мовлення телеканалу НТН та інших електронних ЗМІ, які обмінюють журналістську гідність на брудну готівку за політичне замовлення", - заявляють у БЮТ.

У четвер на НТН було показано фільм про лідерку БЮТ "Хрещена мати". Як було сказано в анонсі презентації стрічки, "фільм присвячений маловідомим фактам біографії Юлії Тимошенко.

У фільмі використані переважно старі кадри, в яких тодішні представники правоохоронних органів, зокрема екс-генпрокурор Святослав Піскун, звинувачують Тимошенко у розкраданні державних коштів та зв’язками з колишнім прем’єром Павлом Лазаренком.

Фільм побудований на цитатах тодішніх посадовців та самої Тимошенко. При цьому у ньому відсутній журналістський текст. Лідерка БЮТ постає у виключно негативному образі.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
15:33
"Укрнафта" розпочала ребрендинг мережі АЗС Glusco
15:32
Туск після переговорів зі Шмигалем: Ми близькі до вирішення проблем  
15:27
Цього року планується запустити залізничний маршрут з Києва до Кошице
Усі новини...