Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерти залишили Мороза без прохідного квитка до Ради-2007

П'ятниця, 28 вересня 2007, 13:19

За результатами дострокових виборів до Верховної Ради можуть пройти Партія регіонів, БЮТ, блок "Наша Україна – Народна самооборона" та Компартія.

Таку думку висловила більшість експертів, що взяли участь в опитуванні фонду "Демократичні ініціативи".

Крім того близько половини експертів вважають можливим подолання тривідсоткового бар'єра блоком Литвина.

Найімовірнішим варіантом парламентської коаліції, на думку експертів, є коаліція БЮТ та блоку "Наша Україна – Народна самооборона", до якої в разі проходження зможе також приєднатися блок Литвина.

Опитані вважають, що головне, що потрібно партіям (блокам) для успіху на виборах, - це наявність відомих лідерів, а також фінансові можливості.

Найкращу виборчу програму, на думку експертів, має БЮТ, найкращі фінансові можливості та найвідоміших лідерів - Партія регіонів та БЮТ.

Найбільший доступ до ЗМІ та найбільший адміністративний ресурс мають Партія регіонів та блок "Наша Україна – Народна самооборона", вважають опитані.

Найуспішніша попередня діяльність характерна, на думку експертів, у БЮТ, на другому місці за цим показником – Партія регіонів, на третьому – блок "НУ-НС".

Найбільш кваліфіковані команди мають Партія регіонів, БЮТ та "НУ-НС", вважають опитані.

Серед партій, які найбільшою мірою застосовують брудні технології у своїх передвиборчих кампаній, експерти найчастіше називали Партію регіонів, БЮТ, Соцпартію та блок "НУ-НС".

Близько половини експертів вважають, що вибори в Україні слугують механізмом демократичної участі громадян у державних справах, тоді як інша половина учасників експертного опитування впевнена, що це не так.

Головні чинники, що стоять на заваді цьому, - відсутність постійного громадського контролю за обраною владою, невимогливість громадян до своїх обранців, пасивність та невиконання тими, кого обрали, своїх виборчих обіцянок.

Опитування проводилося 17-26 вересня 2007 року. В опитуванні взяли участь 72 експертів - журналісти, політологи та соціологи.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування