Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція домоглася, що протокол можна анулювати за неточність

П'ятниця, 28 вересня 2007, 13:57

Підставою для неприйняття окружною виборчою комісією протоколу дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів на виборчій дільниці можуть бути тільки неточності, помилки і виправлення.

Це передбачено роз'ясненнями Центральної виборчої комісії, що були затверджені на засіданні ЦВК у п'ятницю.

У роз'ясненнях також вказується, що "неврахування окружною виборчою комісією відомостей протоколу дільничних виборчих комісій про підрахунок голосів на виборчій дільниці не передбачене законом".

За дане роз'яснення на засіданні ЦВК у п'ятницю проголосували 8 членів від коаліції, представники опозиції утрималися від голосування.

Заступник голови ЦВК Андрій Магера відзначив, що члени ЦВК від опозиції не голосували за дане роз'яснення, оскільки вважають, що воно тільки призведе до плутанини серед членів окружної виборчої комісії.

Він також відзначив, що в четвер автор даного проекту рішення, член ЦВК Олександр Шелестов пропонував трохи інше формулювання, відповідно до якого протокол дільничної або окружної виборчої комісії вважався дійсним навіть у тому випадку, якщо його підписав хоча б один член комісії.

Магера вважає, що необхідності в ухваленні таких роз'яснень ЦВК не було, оскільки звернень з окружкомів з даного питання не було. У той ж час, таке звернення було від кандидата в народні депутати від Партії регіонів.

Магера повідомив, що він готував відповідь кандидатам, однак члени ЦВК від коаліції підготували проект роз'яснень, який був ухвалений ними на засіданні ЦВК у п'ятницю.

Відповідаючи на питання про те, чи повинні все-таки окружні комісії приймати протоколи дільничних комісій про результати голосування на ділянці без підписів членів дільничих комісій, Магера відзначив, що окружкоми повинні ухвалювати рішення в кожному конкретному випадку.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...