Ющенко пообіцяв іноземцям зробити все, як президент

П'ятниця, 28 вересня 2007, 14:33

Президент Віктор Ющенко запевнив керівників місій міжнародних спостерігачів, що докладе усіх зусиль, щоб дострокові вибори до Верховної Ради 30 вересня відбулися демократично, чесно та відкрито.

"Як президент України я докладу всіх зусиль, щоб вибори 30 вересня відбулися демократично, чесно та відкрито", - заявив він під час зустрічі з керівниками відповідних місій у п’ятницю, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко наголосив, що позачергові вибори – це легітимний, демократичний і цивілізований механізм вирішення парламентської кризи.

Президент також зазначив, що ініціював позачергові парламентські вибори через гостру політичну кризу, що супроводжувалася спробами узурпувати владу, коли політична корупція ставала нормою в парламенті.

Від імені Української держави Ющенко висловив керівникам місій міжнародних спостерігачів на парламентських виборах вдячність за високу та достойну місію, мета якої – гарантування проведення чесних та демократичних виборів у нашій державі.

Президент вкотре підтвердив, що українська сторона залишається відкритою для діалогу і співпраці з міжнародними спостерігачами.

Зі свого боку, керівники місій також висловили сподівання на демократичність і прозорість виборів до Верховної Ради.

Під час зустрічі зверталася увага на недосконалість українського виборчого законодавства.

Зокрема, як наголосив Ющенко, це стосується положення закону про вибори, яке унеможливлює голосування тих громадян, що виїжджають за кордон і за три, два дні до дня голосування, напередодні та в день голосування повертаються в Україну.

Президент підкреслив, що ця норма закону порушує конституційні, насамперед, виборчі права громадян та не відповідає положенням Конституції України. Він також нагадав, що зробив Конституційне подання щодо невідповідності Основному закону цього положення.

Участь у зустрічі з Ющенком взяли: голова місії ОБСЄ зі спостереження на позачергових виборах до ВР Одрі Гловер, віце-президент ПА ОБСЄ, спеціальний координатор головуючого в ОБСЄ із спостереження на виборах до ВР Тоне Тінгсгард, керівник делегації ПАРЄ Ханне Северінсен, керівник делегації ПА НАТО Ян Петерсен, керівник делегації Європарламенту Адріан Северін.

Також були присутні заступник глави секретаріату президента – представник президента у Конституційному Суді і Центральній виборчій комісії Марина Ставнійчук та заступник глави секретаріату президента Олександр Чалий.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування