Партії купували у виборців паспорти, а за КУЧМУ таки пропонували тисячу

П'ятниця, 28 вересня 2007, 14:35

Комітет виборців країни просить правоохоронні органи перевірити інформацію щодо фактів підкупу виборців.

Про це йдеться у поширеному прес-службою КВУ прес-релізі.

Найбільш масовою технологією, яку втім поки-що не можна трактувати як підкуп виборців, Комітет виборців називає розсилку у всіх регіонах конвертів з надписом "Ви виграли".

У листі повідомляється, що "Патріот України", який підписав листа, оплатив квитанцію букмекерскої контори "Шанс". Ставку зроблено на результат парламентських виборів 2007: якщо виборчий блок КУЧМА набере на виборах більше 5% голосів виборців, власник квитанції отримає нагороду - 1000 грн.

В букмекерскій конторі "Шанс" підтвердили, що дійсно дехто неодноразово ставив на перемогу Блоку КУЧМА.

"В той же час, з різних регіонів України надходить інформація, що виборцям пропонують грошову винагороду за копії паспортів. Ініціатором такого підкупу називають Блок Литвина, БЮТ, СПУ, Партію Регіонів, ВО "Свобода", - йдеться в повідомленні.

Також КВУ відзначає кілька фактів кримінального втручання у виборчий процес.

Зокрема в Херсонській області, місті Новотроїцьку прихильник Партії регіонів напав на агітаторів блоку "Наша Україна - Народна самооборона", та намагався підпалити агітаційну палатку.

Водночас в Чернівецькій області 25 вересня у селі Черешенька Вижницького району невідомі особи, під’їхавши на авто до подвір’я активіста Партії регіонів Думенка, розтрощили агітаційний намет Партії регіонів.

А 24 вересня в селищі міського типу Берегомет Вижницького району невідомі жорстоко побили агітатора від Партії регіонів Юрія Мендришору.

У день голосування КВУ проведе незалежне спостереження на дільницях. У всіх регіонах України працюватиме 4000 спостерігачів КВУ, що оперативно збиратимуть інформацію про перебіг голосування і можливі порушення.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування