Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз закликав людей не продавати свої голоси

П'ятниця, 28 вересня 2007, 15:19

Спікер Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз закликав громадян України взяти участь у голосуванні 30 вересня.

Про це він сказав у своєму зверненні, присвяченому парламентським виборам, яке транслював телеканал "Рада".

"Кожен голос вливається в потік народноï волі, кожен голос найважливіший і рівний. Тому прошу вас, прийдіть на виборчі дільниці, щоб ні в кого не було спокуси скористатися вашим правом. Заодно поцікавтеся, чи не відзначені фальшиво учасниками голосування ваші знайомі, котрі знаходяться тепер за кордоном", - сказав Мороз.

При цьому він закликав громадян визначатися зі своїм вибором "самим, обмінюючись думками з близькими, знайомими", "ґрунтуючись на своїх переконаннях".

"Нехай на цей вибір не впливають ні вказівка “начальника”, ні натяки на контроль за тим, хто і як голосуватиме, ні гроші, які пропонують за ваш голос. Будьте самостійними і відповідальними", - сказав Мороз.

Він також окремо звернувся до членів виборчих комісій, спостерігачів, "усіх, хто організовує вибори".

"Забудьте про “настанови” які робилися вам звідусіль. Єдина для вас настанова – закон про вибори та все законодавство. Воно суворе щодо відповідальності за його дотримування", - сказав Мороз.

"Така відповідальність часом здається не обов’язковою (та ще з огляду на приклади з “верхів”), але ніхто і нікому не може дати гарантій, що саме окремому порушнику закону повезе, що йому не доведеться нести покарання. Подумайте про себе, своїх рідних. Ті, хто спонукає вас до порушень, знову спробують уникнути відповідальності. Слідів свого злого умислу вони не залишають. Ви ж за все відповідаєте особисто і зовсім конкретно", - додав він.

Мороз також додав, що "із виборами життя не закінчується" і "як би вони не завершилися, пристрасті вгамуються і врешті все буде залежати від того, як влада створюватиме умови" для людей.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування