СБУ відправила Медведьку підкупи і обман виборців

П'ятниця, 28 вересня 2007, 18:14

Служба безпеки України направила до Генпрокуратури матеріали щодо підкупу та обману виборців.

Так, у період з 27 до 29 вересня 2007 року у поштові скриньки мешканців Києва у Голосіївському районі від імені виборчого блоку "КУЧМА" було вкладено квитанції букмекерської контори "Шанс" з пропозицією отримати виграш у 1000 гривень за сприяння у проходженні до парламенту.

Проведеною перевіркою встановлено, що квитанції букмекерської контори "Шанс" є фіктивними, відповідні кошти у вигляді ставок не вносились, повідомляє прес-служба СБУ.

Оскільки матеріали перевірки вказують на наявність окремих ознак злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України, їх направлено до Генпрокуратури.

Крім того СБУ здійснює аналіз отриманої у встановленому законом порядку інформації (телефони довіри, звернення громадян та органів влади) щодо можливих порушень виборчого законодавства.

Служба реагує на такі прояви шляхом скерування здобутих матеріалів за належністю до інших правоохоронних органів та органів виконавчої влади.

Лише у вересні цього року СБУ направила 118 повідомлень до органів прокуратури, зазначається у повідомленні.

Як правило, зазначена інформація стосувалася порушень під час формування виборчих дільниць у переважній більшості регіонів України.

Зокрема, фактів ухилення представників органів влади, установ і організацій, а також членів окружних виборчих комісій та виборчих дільниць від виконання службових обов'язків, пов'язаних з організацією виборчого процесу, - пояснює прес-служба.

Серед порушень також проведення незаконної агітації, несвоєчасне реагування керівництва виборчих комісій на запити щодо надання інформації про створення спеціальних виборчих дільниць тощо.

Взаємодія СБУ із МВС та Генпрокуратурою, насамперед шляхом невідкладного реагування та своєчасність прийняття рішень дають можливість спрацювати на упередження та усунути серйозні недоліки ще до дня голосування та створити умови для вільного волевиявлення громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування