Ющенко радий, що на виборах нема царька, який вказує, за кого голосувати

П'ятниця, 28 вересня 2007, 20:19

Президент Віктор Ющенко вважає, що нинішня виборча кампанія проходить більш толерантно, ніж минулого року.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова".

"Я бачу, що проходить виборча кампанія на 23 толерантніше, ніж два роки тому, коли здавалося, наче все замішано на крові. Не кажучи вже про вибори два з половиною роки назад. Проводячи переговори з ключовими гравцями виборчого процесу, я відчуваю, що еліта стала більш терпимою, а це хороший знак, що висновки з минулих років будуть зроблені", - зауважив Ющенко.

Також президент відзначив, що 30 вересня "володіє унікальним інструментом – правом вибору".

"Ми можемо обирати, чого, до речі, в нас багато років не було. Зараз нема тієї влади, персони, царька, який би перстом показав кого обирати, за кого голосувати і в яку фракцію іти", - підкреслив Ющенко.

Коментуючи тему розколу України, яка знову виникла в 2004 році, Ющенко сказав, що політики повинні відмовитись від таких методів боротьби.

"Вони не повинні грати крапленими картами, не витягувати мічені тузи, хоча вони й приносять вигоду", - наголосив президент.

"Це відповідальність політиків, які ще не вилізли з уїзних штанців і які часто ведуть себе як малорос, як хохол. ...15 років для становлення державності – це малий термін, але надзвичайно великий хрест на політиках, еліті. Вона на півкорпуса має йти вперед", - зазначив він.

"Мені не подобається Сіверодонецьк, де проголошували ідею не ту, яку потребувала громадськість, а яка була потрібна для виборчої кампанії. Мені не подобається референдум по НАТО. Та нам власне ще ніхто не пропонував іти в НАТО, а ми перед батька в пекло пробуємо давати відповідь. Та відповідь треба не про те, чи йти в НАТО, чи ні, а який концепт ми бачимо для України", - заявив президент.

Президент також висловив переконання, що через 10 років зникнуть міфи, які зараз є актуальними.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування