Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За кордоном зможуть проголосувати на 12,5 тисяч більше

Субота, 29 вересня 2007, 11:35

Міністерство закордонних справ України запевняє, що 115 дільниць закордонного виборчого округу готові до проведення позачергових виборів.

Заступник голови МЗС Микола Маймескул констатував, що враховуючи різницю у часі, голосування українських громадян розпочнеться вже в суботу о 23 годині та закінчиться 1 жовтня о 8 годині ранку за київським часом.

На дострокових парламентських виборах за кордоном зможуть проголосувати 433 тисячі українців, повідомляє "Німецька хвиля".

Під час уточнення виборчих списків МЗС додатково включило 12,5 тисяч громадян, які стали на консульський облік, або не були внесені до списків через інші причини.

Маймескул зазначив, що завдячуючи широкій інформаційній кампанії у консульствах, реалізувати своє виборче право зможуть більше українців.

Фальсифікацій в закордонному виборчому окрузі він не прогнозує, однак визнає, що проблеми будуть, оскільки на деяких дільницях має голосувати велика кількість виборців.

Зокрема на одинадцяти дільницях у Німеччині, Ізраїлі та Молдові голосуватиме майже 10 тисяч громадян, ще на тридцять дільниць прийдуть по 2 тисячі українців.

Також Маймескул додав, що МЗС та робоча група, яка координує організацію виборів за кордоном, від суботи працюватимуть у цілодобовому режимі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування