Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німці нагадали Україні, що міжнародна довіра не безкінечна

Субота, 29 вересня 2007, 13:06

Депутат німецького Бундестагу, речник парламентської фракції Союз 90/Зелені із питань політики Європейського союзу Райндер Стенблок переконаний, що дострокові вибори в Україні мають велике значення для європейської перспективи країни.

В інтерв’ю "Німецькій хвилі" від підкреслив, що демократичність майбутніх виборів буде важливим сигналом для європейських партнерів.

"Українські політики мають засвідчити, що вони готові у внутрішній політиці грати за європейськими правилами, дотримуватися демократичних стандартів. Це буде основним викликом для них і важливим завданням майбутнього уряду – повернути довіру європейських партнерів", - наголошує Стенблок.

Новий уряд, незалежно від того, хто його формуватиме, муситиме наповнювати конкретним змістом співпрацю із Євросоюзом і крок за кроком зближуватися із ЄС, зауважує депутат Бундестагу. Йдеться про поступове виконання передумов для вступу до спільноти, чіткі сигнали до відкритої співпраці в енергетичній політиці.

У нинішній ситуації, коли в європейських столицях панує скепсис щодо подальшого розширення ЄС, українські політики, які сповідують проєвропейський курс, не можуть дозволити собі подальшу втрату міжнародної довіри, підсумовує Стенблок.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування