Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Америка лякає Україну нелегітимністю нової Ради

Субота, 29 вересня 2007, 16:09

Заступник голови комітету сенату США з закордонних справ, сенатор-республіканець Річард Лугар попередив, що у випадку порушень у ході виборів і їхньої невідповідності вимогам ОБСЄ новий парламент України буде позбавлений міжнародної легітимності.

Про це йдеться в розповсюдженій у Вашингтоні заяві сенатора Лугара, у якій він нагадує, що в 2004 році під час повторних президентських виборів в Україні він представляв США як особистий представник президента Джорджа Буша.

"Сфальсифіковані або незаконні вибори були б великою поразкою демократії і завдали б шкоди Україні. Новий парламент у цьому випадку не буде легітимним для українського народу і міжнародного співтовариства", - підкреслює він.

Нагадавши про успіхи "помаранчевої революції" і про те, що українські виборці вже двічі - у 2004 і 2006 роках - успішно проводили вільні вибори, Лугар підкреслив, що "для уряду України зараз прийшов час зберегти і зміцнити помітні успіхи і забезпечити стабільну і представницьку владу через проведення ще одних вільних і чесних парламентських виборів".

Для спостереження за ходом виборів республіканці й демократи в США направили в Україну свої делегації.

Міжнародний республіканський інститут, що базується у Вашингтоні, направив для спостереження за майбутніми парламентськими виборами в Україну делегацію представників Грузії, Литви, Великобританії, Канади і США.

РИА Новости

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...