Бійка у Чернігові, труп у Маріуполі та нестача бюлетенів

Неділя, 30 вересня 2007, 11:30

У Чернігові в окружній виборчій комісії сталася бійка між представниками від опозиції та коаліції.

Близько 7.10 в окружній виборчій комісії ТВО № 211 побилися заступник голови комісії, представник від "НУ-НС" Сергій Соломаха та член комісії від КПУ Валерій Солдатов, повідомляє УНІАН.

За словами Ломако, Соломаха розірвав списки на внесення змін до складу ДВК міста. Він стверджує, що зроблена спроба фальсифікувати постанову комісії № 41, оскільки, за його словами, постанова стосувалася інших речей, а не змін у складі ДВК.

У свою чергу, представники комісії від коаліції звинувачують Соломаху у зриві виборів.

"На 9.30 засідання ОВК ще не розпочалося. Це найбільш проблемний округ. Всі на місці, але сваряться", - констатував Ломако.

Також він прогнозує, що в окружній комісії можуть бути проблеми з прийомом протоколів ДВК та оголошенням підсумків голосування у Чернігові.

У той же час на виборчій дільниці №51 виборчого округу №48 у місті Маріуполі у неділю було вбито співробітницю міліції, яка охороняла дільницю.

Про це на брифінгу в Києві заявив голова ЦВК Володимир Шаповал, повідомляє УНІАН.

Він зауважив, що не береться давати оцінку цій події, оскільки не має офіційної інформації з цього приводу від правоохоронних органів.

За інформацією прес-служби блоку "Наша Україна – Народна самооборона", тіло вбитої, 1984 року народження, знайдено під час відкриття дільниці. На хід голосування ця надзвичайна подія не вплинула – голосування на дільниці розпочалось вчасно.

Зі свого боку Комітет виборців України заявляє про нестачу бюлетенів на дільницях в округах № 113 й 114 у Львівській області.

Про це заявила виконавчий директор Львівської облорганізації КВУ Оксана Дащаківська, повідомляють Українські новини.

За її словами, дільниці недоодержали приблизно по 50 бюлетенів. Вона додала, що це може викликати проблеми при голосуванні у разі 100% явки виборців.

Також вона повідомила про завезення в день голосування бюлетенів на дільницю №62 округу №115.

За словами Дащаківської, це порушення, тому що бюлетені для голосування треба було завезти до 4.00 29 вересня. Вона додала, що це спецдільниця, вона розміщена в лікарні міста Жовкви (Львівська область).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування