У Кіровограді йде смс-розсилка проти виборів і "за Януковича"

Неділя, 30 вересня 2007, 13:39

Представники блоку "Наша Україна - Народна самооборона", Партії регіонів, Соцпартії відзначають порушення при голосуванні в Кіровограді й області.

Так, за словами першого секретаря обкому СПУ Миколи Садового, у селі Терновому Добровеличківського району представники політсили опонентів попередили членів виборчкому про те, що будуть кидати бюлетені в урни пачками.

"А якщо хто стане перешкоджати - тому в селі не жити", - передав Садовий слова представників опонентів, але не уточнив, від яких опонентів надійшла така інформація.

Крім того, начальник райштабу СПУ в Новгородці Марія Ляшенко повідомила, що один із голів дільничної комісії заявив, що наприкінці дня видасть спостерігачам протоколи, але печатки ставити не буде, тому що, на його думку, вибори будуть сфальсифіковані.

Тим часом, користувачам мобільних телефонів у Кіровограді приходять у неділю смс-повідомлення, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Їхня суть зводиться до того, щоб люди не приходили на вибори, тому що, якщо явка виборців буде менше 51%, вибори не відбудуться і Віктор Янукович залишиться прем'єр-міністром. Повідомлення підписане штабом Партії регіонів.

Керівник облштабу Партії регіонів Сергій Ларін повідомив журналістам, що його політична сила не має відношення до цих провокаційних смс-повідомлень.

"Ці повідомлення підписані штабом ПР. Але я офіційно заявляю, що Партія регіонів до їхнього розсилання ніякого відношення не має. У міру можливості ми намагаємося блокувати зафіксовані номери телефонів. Однак через 5-10 хвилин повідомлення йдуть уже з інших сім-карток", - сказав він.

Керівник Кіровоградського міськштабу блоку "НУ-НС" Олександр Дануца заявив, що в штабі є відомості про заплановані акції однієї з політичних сил, спрямованих на зрив виборів.

"За даними розвідки нашого штабу, провокаційні акції заплановані на 17 годину. Ми знаємо виборчі дільниці, на яких планується зрив виборчого процесу. Там зараз знаходяться наші люди з аудіо- та відеозаписуючою апаратурою", - сказав він у неділю.

У той же час у 101 виборчому окрузі в селах Могутнє і Володимирівка на двох виборчих дільницях відключили електроенергію. Причини поки не відомі. У тому ж окрузі, на одній з ділянок Новомиргорода в кабінку для голосування заходять по двоє.

Разом з тим перший заступник начальника УМВС у Кіровоградській області Віктор Пащенко повідомив, що Кіровоградська міліція поки що порушень виборчого процесу не зафіксувала.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...