Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Спостерігачі кажуть, що вибори проходять вільно

Неділя, 30 вересня 2007, 14:33

У першій половині дня 30 вересня голосування проходить вільно та прозоро, значних порушень не зафіксовано.

Про це йдеться у звіті Комітету виборців.

Головними проблемами на початку дня голосування є низька кваліфікація членів дільничих комісій та масові помилки в списках виборців.

Члени виборчих комісій не до кінця розуміють процедури уточнення списків виборців, механізм отримання виборчих бюлетенів, голосування виборців поза межами дільничої комісії, права спостерігачів, йдеться у повідомленні.

Якість списків виборців на позачергових виборах КВУ оцінює як критичну. Через неточності в списках уже не проголосували такі відомі люди як міський голова Донецька Олександр Лук'янченко, журналіст Данило Яневський, одеський екс-губернатор Сергій Гриневецький.

КВУ оцінює якість даних, отриманих виборчими комісіями від прикордонної служби, як незадовільну.

У результаті із виборчих списків виключено 570 тисяч громадян України, значна частина з яких повернулася в Україну ще за місяць до виборів. У результаті порушено права кількох сотень тисяч громадян.

Через гарну погоду на більшості території України КВУ очікує явку на рівні 65-70%. Збільшення явки виборців КВУ прогнозує на вечірні години, коли багато виборців повернеться до міст з дач.

Водночас в окремих випадках КВУ реєструє порушення, пов‘язані з організацією голосування в місцях перебування виборців, а саме: аномально велику кількість заяв про голосування "на дому" на окремих дільницях, спроби організації повторного голосування "на дому", недопущення деяких членів ДВК та спостерігачів до процесу голосування на дому.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування