Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Донецьку вже почали підкуповувати виборців

Неділя, 30 вересня 2007, 15:13

Комітет виборців України в Донецькій області починає фіксувати спроби фальсифікації виборів шляхом підкупу виборців.

Про це на прес-конференції в Донецьку повідомив глава правління Донецької обласної організації "Комітету виборців України" Сергій Ткаченко.

"Фіксуються спроби виносу бюлетенів, фотографування виборцем позначки в бюлетені на камеру мобільного телефону. Це було зафіксовано спостерігачами. Станом на 14:00 такі випадки не стали масовими", - сказав Ткаченко, повідомляє "Остров".

За його словами, зокрема, випадок виносу бюлетенів був зафіксований у Донецьку на виборчій дільниці 11 округу 39.

"У Донецьку фактично молоду дівчину затримали в момент процедури виносу бюлетеня з виборчої дільниці. Їй зробили зауваження, що цього робити не можна. Вона його (бюлетень) розірвала й втікла", - сказав Ткаченко.

Він також відзначив, що станом на 12 годину явка виборців у Донецькій області вище, ніж на виборах у березні 2006 року.

"Нами була уточнена явка виборців за даними на 12 годину. Чи то погода гарна, але явка виборців у порівнянні з виборами 2006 року можна сказати вища. І по багатьом округам ця явка станом на 12 годину вище 20 %, а в багатьох – навіть близько 30 %", - сказав Ткаченко.

При цьому він відзначив, що в 2006 році у деяких округах явка не дотягала до 20 %.

"На порядок активність виборців у 2007 році вище. Як це буде розвиватися далі, ми подивимося", - сказав глава правління Донецької обласної організації Комітету виборців.

За даними КВУ, найменша явка зафіксована в окрузі № 48 (Маріуполь), а найбільша в окрузі № 54 (Волноваха). По Донецьку явка складає близько 26 %.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: