Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Україні одного Путіна буде замало

Неділя, 30 вересня 2007, 18:09

Голова фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна прогнозує в майбутньому зменшення явки виборців через посилення авторитарних настроїв у суспільстві.

"Очевидно, що так", - сказала вона на питання щодо можливого зменшення явки виборців на майбутніх виборах.

"Не слід забувати, що соціологи констатують посилення авторитарних настроїв у суспільстві", - пояснила Бекешкіна під час виступу на 5 каналі.

"Коли вони (люди) бачать, що існуюча демократична система не діє, то вони так і відповідають - 40% - що нам не потрібна ця багатопартійна система, нам потрібні сильні лідери, які можуть вирішити всі проблеми", - додала соціолог.

Посилаючись на дослідження інституту соціології, Бекешкіна відзначила, що "взагалі у нас завжди найпопулярнішим президентом був Путін (президент Росії)".

"Навіть у 2005 році, коли Ющенко мав максимальну популярність і приблизно дійшов до рівня Путіна", - додала вона.

За словами Бекешкіної, "єдине, що спасало Україну, так це те, що їй завжди треба було два Путіни".

"У нас один Путін не буде визнаний половиною суспільства, а другий Путін – не визнаний іншою половиною", - пояснила соціолог.

"У нас важко уявити, хто той один авторитарний лідер, якого б усі визнавали", - додала вона.

Як відомо, станом на 16.00 ЦВК констатував явку виборців на рівні 42,55%. Згідно з останньою редакцією закону про вибори народних депутатів, вибори вважаються дійсними за умови, що явка виборців є не меншою 50%.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування