ЦУШКО ПОДАВ У ВІДСТАВКУ

Неділя, 30 вересня 2007, 21:46

Міністр внутрішніх справ Василь Цушко подав у відставку в зв'язку з погіршенням здоров'я.

Про це йдеться в його заяві, оприлюдненій у неділю департаментом зі зв'язків з громадськістю.

"Сьогодні я прийняв рішення про відставку. В п’ятницю стан мого здоров’я різко погіршився", - зазначив він.

"Я розумію, що час, необхідний для лікування та реабілітації вплине на ситуацію в Міністерстві внутрішніх справ", - пояснив своє рішення Цушко.

"Я подаю у відставку з посади Міністра внутрішніх справ. Я роблю цей крок у момент, коли він вже не буде сприйматися як передвиборча агітація, або як реакція на результат виборів. Бажаю всім політикам пам’ятати, що вони працюють заради України, а не заради задоволення власного егоїзму та посад", - зазначив він.

Цушко також додав, що "отруєння завдало значного удару" по його здоров’ю, що не дозволяє йому "з етичних підстав залишатися лише формально на посаді міністра".

Він пояснв, що його відсутність в міністерстві "не дозволить повністю реалізувати всі розпочаті ініціативи: боротьбу з корупцією, очищення міліції від комерційного тягаря, посилення соціального захисту співробітників МВС".

"Я не тримаюся за крісло. Я розумію, що ані вибори, ані політичні партії, ані політичні лідери не можуть бути вищими за майбутнє держави та народ. Весь час на посту Міністра внутрішніх справ я працював на Україну та Закон", - йдеться в заяві.

"Я не виконував жодних політичних чи олігархічних замовлень, не проводив політичних чисток, не ламав нікого через коліно. Для мене завжди пріоритетом були, є й будуть Законність, Конституція та Порядок", - наголосив він.

"Я залишаю міліцію, яка вже знає, що можна працювати, не беручи участі в рейдерстві, не закриваючи в СІЗО опозиційних політиків, міліцію, яка знає, що міністр не повинен ховатися за спини підлеглих", - додав він.

Цушко наголосив, що працюватиме в політиці й далі.

"Буду працювати, бо бачу різницю між обіцянками політичних лідерів та їхніми вчинками. Буду працювати, бо обіцяв дуже багатьом громадянам України змінювати ситуацію на краще. Працюватиму, бо завжди дотримувався, і буду дотримуватись свого слова", - наголосив він.

"Маю честь, Василь Цушко", - завершив своє звернення він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...