Екс-керівник Світового банку ставить Україну в один ряд з Китаєм та Малайзією

Середа, 10 жовтня 2007, 09:12

Колишній керівник Світового банку Джеймс Вульфенсон вважає головними викликами України демографію, енергетику та інфраструктуру.

Про це він заявив під час своєї лекції у Київській школі економіки, повідомляє "Бі-Бі-Сі".

Вульфенсон назвав скорочення та старіння населення, низька ефективність використання енергетичних ресурсів та застаріла інфраструктура, а також низька якість українських законодавчих, судових та фінансових інституцій головними викликами, які нині постали перед Україною.

Він також представив слухачам новий погляд на економічну структуру світової економіки, у якій, за його словами, вже є не тільки багаті та бідні країни.

За словами Вульфенсона, Україна, разом із Китаєм, Індонезією, Малайзією та іншими державами, економіки яких зростають на понад 3,5% на рік, належить до другої групи держав, що йде після економічно-розвинутих країн, віднесених до першої категорії.

При цьому держави, економіки яких зростають повільніше, ніж на 3,5% щороку, належать до третьої категорії, а до четвертої – держави, економіка яких або не розвивається зовсім, або навіть скорочується.

Колишній керівник Світового банку каже, що наразі Україна має можливість опинитися і в першій, і в третій категорії країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News