Януковичі не хочуть посад від Тимошенко, бо це "безглуздо"

Середа, 10 жовтня 2007, 10:24

Партія регіонів відмовляється прийняти пропозицію про надання їй низки керівних посад у парламенті й органах виконавчої влади, зроблену лідером БЮТ Юлією Тимошенко.

Так "регіонали" прокоментували заяву Тимошенко після круглого столу за участю президента, пише Комерсант-Україна.

"Юлія Володимирівна перебільшує свій статус, коли робить нам такі пропозиції. Обговорювати формат співпраці опозиції й коаліції можна тільки після їхнього створення. Партія регіонів не може вважатися опозицією, оскільки вона набрала найбільшу кількість голосів і зараз докладає всіх зусиль для формування коаліції. Можливо, Юлії Тимошенко доведеться самій реалізовувати свої пропозиції як опозиціонера", – заявив член Партії регіонів Юрій Мірошниченко.

За словами іншого "регіонала" Василя Хари, навіть якщо Партія регіонів і піде в опозицію, вони не мають наміру приймати пропозицію лідера БЮТ.

"Вона, м'яко говорячи, безглузда. Яким чином заступник міністра або голови обласної держадміністрації зможе контролювати міністерство або облдержадміністрацію?" – обурився Хара.

За його словами, опозиція не повинна входити у виконавчу владу.

"Інакше доведеться взяти на себе відповідальність за помилки влади", – зазначив Хара.

Цю думку розділяє його колега Михайло Чечетов. "Нема сенсу звалювати на себе відповідальність за провали "помаранчевої" коаліції", - сказав він.

Водночас, як пише "Комерсант", пропозиція Тимошенко викликала "певне збентеження" і в НУНС.

Зокрема, кандидат у депутати Тарас Стецьків вважає, що слова лідерки БЮТ "необхідно відкорегувати".

"Інтегрувати заступника міністра від опозиції у виконавчу владу – значить породити конфлікт між ним і міністром від влади", – сказав він.

На думку Стецьківа, пропозицію Тимошенко варто розуміти як введення в кожному міністерстві посади представника від опозиції, який має статус тіньового міністра.

"Він зможе брати участь у засіданнях колегії міністерства і мати доступ до інформації про всі рішення, ухвалені в рамках міністерства. Віце-прем'єр буде виступати в ролі тіньового прем'єр-міністра", – пояснив Стецьків.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News