Прутнік програв бій з "Укртелефільмом"

Середа, 10 жовтня 2007, 10:45

У вівторок, 9 жовтня, окружний адміністративний суд Києва задовольнив позов колишнього керівництва "Укртелефільму" до Держкомітету з питань телерадіомовлення й ухвалив скасувати накази останнього щодо реорганізації "Укртелефільму".

Згідно з резолюційною частиною судової постанови, суддівська колегія, очолювана головою окружного суду Олегом Бачуном, визнала недійсними два накази Держкомтелерадіо щодо реорганізації "Укртелефільму", пише Комерсант-Україна.

Крім того, суддівська колегія ухвалила "вжити заходів для забезпечення позову".

Екс-заступник директора студії Руслан Смаков, що був присутнім на засіданні суду, залишився задоволений винесеним рішенням. Втім, він припустив, що незабаром воно буде оскаржено.

"Безумовно, вони будуть подавати апеляцію, але це не має перспективи, оскільки вся боротьба тримається на Едуарді Прутніку (голова Держкомтелерадіо), що навряд чи буде довго залишатися на своїй посаді", - заявив Смаков.

"Щойно ми одержимо на руки повне рішення суду, зайдемо в адміністративні приміщення "Укртелефільму" за допомогою судових виконавців і усе повернемо на місце", - додав він.

Заступник керівника Держкомтелерадіо Олександр Курдинович заявив, що довідався про постанову суду від кореспондента газети. Попросивши прочитати його по телефону, він заявив, що "ніяких підстав для цього рішення немає, і ми однозначно подамо апеляцію".

Крім того, Курдинович висловив упевненість у тому, що "розгляд у справах "Укртелефільму" буде продовжено навіть у тому випадку, якщо керівництво Держкомітету зміниться".

"Зловживання, що мають місце в тій структурі, не можуть залишитися без уваги держави", - відзначив він.

Державне підприємство "Українська студія телевізійних фільмів "Укртелефільм", засноване в 1966 році, робить програми для телебачення. Перебуває у віданні Держкомітету по телебаченню і радіомовленню.

Студія займає площу 3 га на березі Русанівського каналу. 26 січня Держкомтелерадіо видало указ про об'єднання "Укртелефільму" і конструкторсько-технологічного бюро "Фотон" (виробник освітлювального устаткування) у держпідприємство "Укртелефільм".

Згодом, керівництво студії, відправлене у відставку, заявило про рейдерське захоплення підприємства.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування