З глибин Соцпартії знову почали лунати голоси про зміну керівництва

Середа, 10 жовтня 2007, 11:14

Голова Київського міському СПУ Микола Данілін вважає, що після "провалу" на виборах керівництво Соцпартії має подати у відставку.

"На мою думку, керівництво СПУ після провалу на виборах повинно подати у відставку, а вже з'їзд партії вирішить, приймати її чи ні", - сказав Данілін в ефірі радіо "Ера", повідомляє прес-служба СПУ.

У той же час він відзначив, що "не став говорити про масове бажання партійців замінити Олександра Мороза на посаді лідера, хоча окремі міські організації виступили з подібною пропозицією".

Данілін також вважає, що за підсумками кампанії-2007 буде проведена ротація 25% кадрового складу в місцевих партійних організаціях СПУ.

"У партії є здорові сили, які адекватно оцінюють ситуацію. Це депутати Михайло Гончаров і Юрій Зубко, місцеві лідери - Олексій Пристай і Володимир Степанов", - зазначив він.

За словами Даніліна, партія повинна бути "живим організмом, "повинна вестися чесна дискусія про перспективи розвитку СПУ".

"Я на вересневому з'їзді говорив, що піар-кампанія соціалістів не відповідає європейським підходам, вона несучасна, але моя думка не була врахована", - сказав він.

Водночас Данілін не зовсім згоден з думкою Мороза про те, що основна причина поразки соціалістів - недопрацювання місцевих партійних комітетів.

На його думку, одна з помилок - завищені дані про число членів партії, активності місцевих осередків.

"Сьогодні чисельність Соцпартії менше, ніж та, про яку прийнято говорити, відповідно, і розрахунки повинні були бути іншими", - сказав він, зазначивши, що вважає за необхідне провести перереєстрацію членів партії, заміну партквитків, "щоб точно знати реальну чисельність СПУ".

Крім того, на думку соціаліста, неправильно була обрана стратегія партії в період дострокових виборів.

"Гасло "Права і владу місцевим громадам", що відбиває завершення політичної реформи, виявилося затяжким і незрозумілим для пересічного виборця. Воно розраховане на довгострокову перспективу, на кропітку роботу з людьми, а двомісячна кампанія-2007 вимагала більш зрозумілих гасел", - заявив Данілін.

"Донести до людей переваги децентралізації влади, необхідності розширення прав місцевих громад нам не вдалося", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування