Тимошенко хоче ділити крісла після свого призначення?

Середа, 10 жовтня 2007, 13:31

Розподіл сфер відповідальності між учасниками демократичної більшості відбудеться після прийняття присяги депутатами новообраної Верховної ради.

Таку думку, відповідаючи на питання журналістів, висловив заступник лідера БЮТ Олександр Турчинов.

Водночас він не відповів на питання, чи існує на даний момент протокол про розподіл сфер відповідальності.

"Це рішення йде пакетом всього складу Кабінету міністрів. І в цьому пакеті буде забезпечено чесну і прозору паритетність формування уряду. Але для нас не є проблемою та чи інша посада", - зазначив Турчинов.

При цьому Турчинов натякнув, що розподіл посад відбуватиметься за результатами голосування по кандидатурі прем’єра.

"Буде сформована коаліція демократичних сил, і буде внесена кандидатура прем’єра. А прем’єр, ви знаєте, вносить пропозиції щодо складу уряду. Тому все повинно відбуватися в межах чинного законодавства", - зазначив він.

При цьому Турчинов висловив думку, що кандидатуру, запропоновану на посаду прем’єра, підтримають не лише представники демократичної більшості, а й деякі представники опозиції.

За його словами, для підтримки кандидатури "необхідно, щоб понад 226 депутатів поставили свої підписи під заявою про створення парламентської коаліції. І це юридичний факт".

Коментуючи тезу про те, що перевага більшості над опозицією складає три голоси, і відповідаючи на питання, яким чином вони збираються забезпечувати вдале голосування, він висловив думку, що за запропоновані більшістю законопроекти голосуватиме як більшість так і опозиція.

Він аргументував це тим, що ці закони не будуть лобістськими, а деякі з їхніх положень були передбачені в передвиборчих програмах політичних опонентів БЮТ і НУНС.

Коментуючи ініціативу президента про скасування закону про Кабмін, він сказав, що "усі зауваження президента можуть бути враховані у новій редакції цього закону".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування