У Соцпартії обіцяють провести "чистки", але Мороза чіпати не будуть

Середа, 10 жовтня 2007, 13:36

Після підведення підсумків виборів у штабі Соцпартії будуть зроблені кадрові висновки, заявляє секретар політради СПУ Ярослав Мендусь.

За його словами, керівники виборчих штабів напередодні виборчої кампанії брали "цілком конкретні зобов'язання з приводу мобілізації електорату".

"Виходячи з даних керівників регіональних штабів розраховувалися ресурсні можливості, фінансова підтримка. Зрозуміло, ці "розбіжності" між обіцяним і отриманим результатом мають потребу в ретельному аналізі", - сказав Мендусь в інтерв'ю газеті "Товариш", повідомляє прес-служба СПУ.

За його словами, це питання стане предметом аналізу на з'їзді партії, "де буде дана найбільш повна оцінка тому, що сталося".

"Він (з’їзд) збереться найближчим часом", - вважає Мендусь.

Водночас він заявив, що вважає недоцільною зміну лідера СПУ.

"Сьогодні Олександр Мороз є яскравою політичною фігурою країни і безумовним лідером СПУ. Вважаю подібну зміну не тільки недоцільною, але й такою, котра може послабити партію", - сказав він.

У той же час Мендусь вважає, що "якщо в партії обговорюють питання зміни лідера, це означає лише одне: в СПУ здорова демократична обстановка".

"Інше питання, хто висуває такі ідеї, і яка мета при цьому переслідується. Думаю, що і політрада, що передуватиме з’їзду, і з'їзд партії розглянуть ці питання. Тим більше, що сам Олександр Мороз до цього ставиться як до нормального кроку", - зазначив він.

Оцінюючи причини непроходження СПУ в парламент, Мендусь пояснив, що "з одного боку, СПУ довелося боротися за місця в парламенті, протидіючи неправовій системі в цілому і політичними опонентами, які працюють за межею законодавчого поля, з іншого боку, це результат неефективності роботи наших виборчих штабів, які виявилися не готові протидіяти масштабним фальсифікаціям і адмінресурсу".

"Крім того, партія не повною мірою використовувала свої можливості з організації ефективної комунікативної взаємодії з виборцями", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування