Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

БЮТ називає газовий конфлікт з Росією "спланованою диверсією"

Середа, 10 жовтня 2007, 13:54

БЮТ розцінює ситуацію, що склалася між Росією та Україною в енергетичному секторі, як "сплановану диверсію" проти нового уряду.

Про це сказав один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов на брифінгу в середу.

Він звинуватив уряд Віктора Януковича у розкраданні державних коштів та ресурсів, прикладом чого, на думку Турчинова, є прагнення уряду покрити борги господарюючих суб'єктів України за газ перед "Газпромом" за рахунок газу з державних газосховищ.

"Таким чином я відзначаю зрощування кримінальних посередників на газовому ринку з чинними урядовцями", - сказав представник БЮТ.

"Це кругова порука, результатом якої є загроза національній безпеці", - наголосив він.

Турчинов пояснив, що уряд намагається "залишити Україну без газу" спробами повернути борг з підземних газосховищ напередодні опалювального сезону.

За його словами, неврахована ціна на газ ставить під загрозу формування бюджету на 2008 рік, оскільки у його проекті ціна на газ є одним з основних показників.

"У проекті бюджету її (ціни на газ) немає і вчора після переговорів у Росії нам ціну не назвали. Україну знову роблять заручником кримінальних посередницьких схем", - заявив член БЮТ.

Крім того, на думку Турчинова, уряд Януковича має нести відповідальність за падіння "уже навіть номінальних зарплат поряд зі страшною інфляцією".

"Ціни на основні продукти харчування зросли на 50%, це рекорди, яких Україна не знала останні 5 років", - заявив він.

У зв'язку з вищесказаним Турчинов підкреслив, що продовження перебування при владі уряду Януковича є небезпечним для держави.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування