Тимошенко і Луценко-Кириленко взялися за закон про Януковича

Середа, 10 жовтня 2007, 14:43

Блоки "Наша Україна-Народна самооборона" і БЮТ сформували спільні робочі групи, які розробляють нову редакцію закону про Кабмін.

Про це розповів член НУНС Микола Оніщук, повідомляє прес-служба блоку.

За його словами, нова редакція закону у значній мірі враховує ті зауваження і пропозиції президента, які ним свого часу були направлені до Верховної Ради.

"Добре відомо, що президент свого часу наклав вето на цей закон та направив свої пропозиції до цього документу у парламент. Однак пропозиції президента були відхилені, по суті, без обговорення, не зважуючи на те, що переважна частина з них заслуговували на увагу", - нагадав він.

Оніщук також повідомив, що " у новому проекті усі ці пропозиції враховані" і "вилучені усі положення, які носять неконституційний характер".

Зокрема, за його словами, йдеться про право коаліції самостійно вносити подання щодо кандидатури прем’єра. А також вносити подання та призначати кандидатури міністра закордонних справ та міністра оборони. Це ж стосується і процедури відкликання з цих посад.

"У новій редакції закону ці положення приводяться у відповідність до Конституції, де лише винятково за поданням президента здійснюються відповідні призначення", - наголосив він.

Оніщук також розповів, що в проекті закону передбачено "право Радою нацбезпеки приймати обов’язкові до виконання Кабміном рішення, які ухвалюються РНБОУ у межах своєї компетенції".

Згідно із проектом, "члени Кабміну не повинні мати особливого, пільгового режиму рівня забезпечення, зокрема, у частині статусу, заробітної плати та пенсійного забезпечення".

Також Оніщук повідомив, що проект закону передбачає, що "президент видає відповідні укази, які беруться членами Кабміну до виконання, і члени Кабміну не можуть відмовити у виконанні акту, який є контрасигнованим".

"Як на мене, зважаючи на те, що переважна частина положень, про які я розповів, приводить цей закон у відповідність до Конституції, імовірність ухвалення його є досить висока. Цей закон віднесений до таких, що мають бути розглянуті у перші дні роботи ВР", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування