Секретаріат Ющенка вимагає у Бойка і Януковича договори з "Газпромом"

Середа, 10 жовтня 2007, 14:54

Секретаріат Президента просить Міністерство палива й енергетики передати для ознайомлення підписані документи про врегулювання газового боргу

Про це журналістам сказав перший заступник керівника Секретаріату, представник президента в Кабінеті Міністрів Олександр Шлапак, повідомляють Українські новини.

"Ми запросили Міністерство передати для ознайомлення документи. Давайте їх подивимося й потім зможемо говорити, наскільки це рішення економічно правильне, зважене", - сказав Шлапак.

Він також зазначив, що Секретаріат також запросив у Мінпаливенерго інформацію щодо забезпечення газового балансу України на цей рік.

Шлапак допустив, що питання про врегулювання газових боргів, а також забезпечення газового балансу України може бути розглянуте Радою національної безпеки й оборони.

"Я думаю, що це може бути предметом для розгляду на Раді нацбезпеки", - сказав він.

Шлапак також підкреслив, що Секретаріат наполягає на тому, щоб фінансовий план компанії "Нафтогаз України" на 2008 рік був розглянутий до прийняття держбюджету-2008.

Як повідомлялось, прем'єр-міністр Віктор Янукович заявив про врегулювання газового боргу перед Росією шляхом передачі російському монополістові компанії "Газпром" 8 млрд. куб. м газу з українських сховищ.

Міністр палива й енергетики Юрій Бойко й голова правління "Газпрому" Олексій Міллер узгодили схему погашення боргу господарюючих суб'єктів за поставлений газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...