У Ющенка готові разом з Януковичем почистити ряди губернаторів

Середа, 10 жовтня 2007, 16:16

Секретаріат президента має намір проаналізувати відповідальність голів облдержадміністрацій за незадовільну підготовку до опалювального сезону у випадку ініціювання Кабінетом міністрів їхнього звільнення.

Про це журналістам сказав перший заступник керівника секретаріату президента, представник президента в Кабінеті міністрів Олександр Шлапак, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

Шлапак відзначив, що на засіданні Кабміну була визнана незадовільною підготовка до опалювального сезону в шести областях.

Він також сказав, що, виходячи з документів, розданих на засіданні, така оцінка є об'єктивною.

Водночас Шлапак відзначив, що потрібно окремо вивчити відповідальність у кожному регіоні: "Наскільки провина цих губернаторів, чи достатній був термін їхнього перебування на посаді, щоб виправити ситуацію, чи починалися ними які-небудь дії".

"Я вважаю, над цим питанням потрібно було б посидіти, попрацювати перед тим, як приймати рішення про кадрові висновки", – сказав представник президента.

Зокрема, він відзначив некоректність постановки питання про відповідальність за ситуацію в Дніпропетровській області нещодавно призначеного виконувачем обов'язків губернатора Віктора Бондаря.

У той же час, Шлапак вважає, що тернопільський губернатор Іван Стойко, що пропрацював 2,5 роки на посаді, повинен нести відповідальність.

Шлапак вважає, що рівень підготовки господарств до зими в технічному плані хороший, при цьому він відзначає необхідність розібратися з фінансовими питаннями, зокрема, із заборгованостями господарств за газ.

Як відомо, Кабмін вважає незадовільною підготовку до опалювального сезону в Кіровоградській, Тернопільській, Волинській, Запорізькій, Вінницькій та Івано-Франківській областях.

Прем'єр-міністр Віктор Янукович має намір запропонувати президенту Віктору Ющенку звільнити керівництво обласних державних адміністрацій, що допустили найбільшу заборгованість із платежів за спожитий газ.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування