Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович скасував свою постанову, бо указ помер

Середа, 10 жовтня 2007, 16:18

Уряд в середу на засіданні скасував свої постанови, прийняті відразу після підписання президентом Віктором Ющенком першого указу про дострокове припинення повноважень Верховної Ради.

Про це повідомив міністр юстиції Олександр Лавринович в середу журналістам.

"Відразу після підписання указу уряд прийняв постанову про забезпечення виконання постанов Верховної Ради. Але оскільки той указ давно скасований, постанова уряду втратила свою актуальність. Це технічне рішення – указ помер, і постанову скасовано", - сказав Лавринович.

Як повідомлялося, 2 квітня президент підписав перший указ про розпуск Верховної ради 5 скликання.

3 квітня Кабмін прийняв постанову "Про невідкладні заходи щодо забезпечення виконання постанов Верховної Ради від 2 квітня, "Про запобігання діям, які загрожують конституційному правопорядку, громадському спокою і стабільності в Україні" і "Про політичну ситуацію в Україні, пов`язану з оголошенням указу президента.

Також уряд цією постановою доручив МВС забезпечити дотримання громадського порядку і охорони техногенно-небезпечних об`єктів і об`єктів життєзабезпечення населення.

Крім того, уряд заборонив Міністерству фінансів виділення коштів на дострокові вибори.

Того ж дня президент Віктор Ющенко своїм указом призупинив дію цієї постанови Кабміну як такої, що не відповідає Конституції України. Водночас Президент звернувся до Конституційного Суду з поданням стосовно конституційності цієї постанови.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...