Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У БЮТ уже готові претенденти на всі "свої" посади в Кабміні

Середа, 10 жовтня 2007, 18:28

У БЮТ є претенденти на всі посади, що будуть у розпорядженні блоку після формування демократичної коаліції за умови розподілу посад 50 на 50 із блоком "Наша Україна - Народна самооборона".

Про це заявив у середу на прес-конференції в Києві член БЮТ Андрій Шкіль, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"У БЮТ є претенденти на всі посади, що будуть у нашому розпорядженні... і на секретаря РНБО теж є", - сказав Шкіль.

Разом з тим, він наголосив, що на даний час це неактуальна тема для обговорення: "Це порожнє обговорення, тому що на даний час стоїть питання створення парламентської коаліції, а не щось інше".

При цьому Шкіль нагадав, що домовленості щодо формування уряду демократичної коаліції залишаються колишніми, тобто переможець одержує посаду прем'єр-міністра, а всі інші посади розподіляються у процентному співвідношенні 50 на 50.

Говорячи про переваги створення демократичної коаліції, політик підкреслив, що в такої коаліції буде невелика перевага в голосах і більшість у парламенті, у такому випадку, буде умовною.

У цьому контексті Шкіль відзначив, що БЮТ також розглядає "варіанти тимчасовості" такої коаліції.

"Розглядаються усі варіанти тимчасовості коаліції, але це не зупиняє нашого бажання вести корабель", - сказав він.

За словами Шкіля, перевага демократичної коаліції з невеликим відривом голосів є "колосальною перевагою для суспільства", а потужна опозиція, що, на його думку, буде створена в парламенті 6-го скликання, буде позитивно впливати на демократичні процеси в країні.

Також Шкіль підкреслив, що обидві політичні сили - БЮТ і "НУ-НС" - зробили відповідні висновки, і в їхніх лавах "не буде людей, що вирішать заробити і перейдуть на іншу сторону (у фракцію іншої політичної сили)".

Коментуючи можливість приєднання до демократичних сил блоку Литвина, Шкіль сказав, що переговори з блоком Литвина не є предметом створення демократичної коаліції.

Він відзначив, що з Володимиром Литвиним були проведені попередні переговори, і він знає, що може в будь-який момент приєднатися до демократичної коаліції, але її формування через невходження до неї блоку Литвина зупинятися не буде.

Також Шкіль сказав, що він вважає "правильним підходом розподіл економічного блоку і силового блоку".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування