Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко потрібні важелі, щоб "розхльобувати" успіхи Януковича

Середа, 10 жовтня 2007, 22:11

Між БЮТ і "Нашою Україною-Народною самообороною" не існує зараз розподілу сфер відповідальності й посад.

Про це в ефірі 5 каналу заявив один з лідерів БЮТ Олександр Турчинов.

За його словами, найбільша боротьба зараз ітиме за посаду прем'єра.

"Наші опоненти дуже бояться, що Юлія Тимошенко займе цю посаду. Вони розуміють, що вона не дасть красти й зловживати владою. Тому найжорсткіша боротьба буде навколо цієї посади. Як тільки це відбудеться, то уряд буде сформовано протягом двох годин", - запевнив один з лідерів БЮТ.

При цьому Турчинов запевнив, що зараз допрацьовується програма уряду, а про розподіл посад не йдеться.

"Що стосується кадрового потенціалу, тут у нас немає проблем зайняти будь-яку посаду. І сьогодні не йдеться про посади", - запевнив він.

"Але безумовно у прем'єр-міністра Тимошенко повинні бути важелі, щоб впливати на ситуацію в країні і стратегічні позиції в уряді. Це зрозуміло і питань нема. Але не йдеться про те, що саме така посада чи інша", - наголосив Турчинов.

Щодо можливості того, що він особисто має посісти посаду голови міністерства внутрішніх справ, то Турчинов сказав, що може працювати на будь-якій посаді.

"Я людина команди й залежно від ситуації виконаю свій обов'язок на будь-якій посаді - я працював головою СБУ, хоча я доктор економічних наук і для мене не проблема працювати в економічному блоці. Будь-яка посада, яка дозволятиме посилити позиції нашої команди, я буду на ній чесно працювати. І буду задоволений, і коли просто лишусь депутатом", - додав один з лідерів БЮТ.

Не бачить Турчинов проблем і в питанні формування коаліції. Він наголосив, що як тільки будуть оголошені результати виборів і відбудеться легітимізація парламенту, в цей же час буде легітимізована і коаліція.

"Я не бачу тут проблеми, бо ще на початку лютого ми підписали угоду з нашими партнерами. БЮТ пішов на те, що незважаючи на перевагу в два рази, ми погодились тоді й зараз, і 50% посад віддаємо союзникам. Сподіваюсь, що і у наших союзників позиція не змінились", - зазначив Турчинов.

Також представник БЮТ відзначив негативну економічну ситуацію в країні.

"Усі успіхи (уряду Януковича) є блефом. Сьогодні ми не маємо ціни на газ на наступний рік, сьогодні ми маємо газову диверсію, коли 8 млрд.кубометрів газу за якісь накручені борги комерційних посередників викачуватимуть з газових сховищ", - зазначив він.

"Ми маємо шалене зростання цін. Не змогли організувати урядовці Януковича підготовку до зими. І знову всі ці проблеми змушена буде розхльобувати Тимошенко на чолі нового уряду", - вважає Турчинов.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...