Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко умовляв Алієва створити окремий від Росії простір

Середа, 10 жовтня 2007, 22:46

Президент Віктор Ющенко запропонував Президенту Азербайджанської Республіки Ільхаму Алієву розробити концепцію щодо формування спільного Балто-Чорноморсько-Каспійського енерготранзитного простору.

Як повідомляє прес-служба Ющенка, зокрема під час зустрічі з Алієвим у Вільнюсі глава Української держави висловив сподівання, що підписана сьогодні угода про співробітництво в енергетичному секторі стане достатньою правовою основою для завершення реалізації проекту нафтопроводу "Одеса – Броди – Плоцьк – Гданськ".

Ющенко також запропонував доручити урядам країн провести консультації з потенційними партнерами та розробити концепцію щодо формування спільного Балто-Чорноморсько-Каспійського енерготранзитного простору.

На думку Ющенка, цей документ можна було б винести на обговорення наступного Енергетичного саміту.

Президент України під час зустрічі також наголосив, що українська сторона сподівається, що з початком діяльності спільної українсько-азербайджанської робочої групи зі співробітництва у паливно-енергетичному комплексі будуть розглянуті пріоритетні напрями взаємодії наших країн в енергетичній сфері.

10 жовтня, у Вільнюсі відбувся Енергетичний саміт, на якому Президенти України, Польщі, Литви, Грузії і Азербайджану домовились інтенсифікувати відносини в енергетичній сфері.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування