Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко принесе енергетичний самміт у Київ і дасть Польщі проект "Євро-2012"

Четвер, 11 жовтня 2007, 08:45

Президенти Азербайджану, Грузії, Литви, Польщі та України домовилися про проведення наступного Енергетичного саміту в Києві у 2008 році.

Про це йдеться в Комюніке, підписаному Главами п’яти держав за підсумками засідання в рамках Вільнюського енергетичного саміту у середу, повідомляє прес-служба президента.

Під час цього засідання президенти схвально оцінили результати роботи міжурядової робочої групи, що була створена за підсумками попереднього саміту, який відбувався у Кракові.

Робоча група працювала у Гданську та Тбілісі над підготовкою міжурядової угоди, що має регулювати весь комплекс питань, пов’язаних з розбудовою нафтотранспортного коридору, транспортування каспійської нафти через територію Грузії та України на європейський та світовий ринки.

На даному саміті президенти позитивно оцінили діяльність представників національних нафтових та нафтотранспортних компаній щодо підготовки угод, які стосуються співпраці в енергетичній сфері.

Глави держав у Комюніке висловили упевненість, що підписані у середу документи та досягнуті домовленості сприятимуть подальшому поглибленню кооперації в енергетичній сфері.

* * *

У середу Ющенко провів у Вільнюсі зустріч із президентом Польщі Лєхом Качинським.

Серед питань, що обговорювалися під час зустрічі – підготовка України та Польщі до проведення Чемпіонату Європи з футболу ЄВРО-2012.

За словами Ющенка, найближчим часом Україна передасть польській стороні проект двостороннього договору щодо співробітництва в рамках підготовки до цього заходу.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування