Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Експерт ООН радить скасувати мораторій на продаж землі

Четвер, 11 жовтня 2007, 10:21

Для відродження аграрного сектору Україні необхідно якнайшвидше скасувати мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення.

Так вважає керівник групи аналітично-дорадчого центру Блакитної стрічки програми розвитку ООН Микола Пугачов, повідомляє "Німецька хвиля".

Більше 45% українських фермерів виступають за скасування мораторію на продаж землі і готові купувати її за ринковими цінами, оскільки ліквідність такого товару очевидна.

За словами Пугачова, запровадження іпотеки на землю сільськогосподарського призначення дозволить більше інвестувати в господарства та забезпечувати їхній розвиток, менше покладаючись на державні субсидії.

"Земля, яку можна придбати, може стати предметом іпотеки і бути цікавою для банків та інвесторів. Але говорити про те, що іноземці ринуться інвестувати в сільське господарство України поки що рано", - зазначив він.

Експерт зауважує, що окремі українські політики спекулюють нині на тому, що скасування мораторію може призвести до скуповування іноземцями великої кількості сільгоспземель.

Однак Пугачов вважає, ці ризики безпідставні, бо в земельному кодексі України чітко передбачено, що іноземці не можуть купувати землю сільськогосподарського призначення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування