Ющенко написав Януковичу, щоб той не консервував і не приховував проблеми

Четвер, 11 жовтня 2007, 10:49

Президент Віктор Ющенко наголошує на необхідності внесення змін до проекту Державного бюджету на 2008 рік.

Про це йдеться у його листах на адресу прем’єра Віктора Януковича, повідомляє прес-служба президента.

Ющенко звертає увагу, що внесений на розгляд Верховної Ради проект закону про Держбюджет на 2008 рік містить здебільшого ті самі недоліки, що й законопроект про Держбюджет на 2007 рік.

За словами президента, як і в минулому році, занижено основні макропоказники економічного і соціального розвитку України, на яких ґрунтується розроблення проекту Держбюджету, та розміри соціальних стандартів.

Ющенко наголошує, що у законопроекті також не передбачено удосконалення міжбюджетних відносин державного і місцевих бюджетів.

Навпаки, за його словами, пропонується зменшити питому вагу обсягу місцевих бюджетів у зведеному бюджеті, що не сприятиме розширенню повноважень органів влади на місцях.

Ющенко відзначає, що у проекті Держбюджету не повною мірою враховано і його соціальні ініціативи щодо підвищення рівня життя громадян та рішення Ради нацбезпеки і оборони про основні напрями фінансового забезпечення заходів щодо підвищення життєвого рівня населення у 2008 році.

Президент також підкреслює, що урядом не забезпечено оприлюднення у засобах масової інформації повного розрахунку прожиткового мінімуму на 2008 рік, незважаючи на рішення РНБОУ від 4 вересня 2007 року.

"Це є свідченням того, що уряд продовжує практику приховування від суспільства цього важливого показника", – наголосив Ющенко.

Президент переконаний, що окремі положення законопроекту містять соціальні й економічні ризики або консервують низку невирішених проблем.

З огляду на це Ющенко вважає, що уряду спільно з фахівцями секретаріату президента необхідно невідкладно розглянути проблемні питання проекту закону про Держбюджет на 2008 рік та підготувати в установленому порядку зміни до нього.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування