У БЮТ хочуть подискутувати з НУ-НС з приводу силового блоку

Четвер, 11 жовтня 2007, 14:19

Між БЮТ і блоком "Наша Україна - Народна самооборона" немає "стратегічних розбіжностей" у реалізації передвиборчих програм, однак існують деякі розбіжності за часом реалізації передвиборчих обіцянок.

Про це заявив один з лідерів БЮТ Микола Томенко на прес-конференції в четвер, коментуючи інформацію про те, що експерти від БЮТ і НУ-НС парафували коаліційну угоду і склали протокол розбіжностей у передвиборчих програмах БЮТ і НУ-НС.

"Стратегічних розбіжностей нема, є розбіжності часові", - сказав Томенко.

За його словами, зокрема, не виключений такий варіант, коли парламент почне працювати наприкінці або в середині листопада, при цьому виникає питання своєчасності ухвалення державного бюджету на 2008 рік, а також своєчасності закладання певних бюджетних коштів на реалізацію тих чи інших питань.

За словами Томенка, у такій ситуації виникає питання, чи будуть вчасно реалізовані передвиборчі обіцянки БЮТ і НУ-НС, чи це відбудеться в першому кварталі, чи з середини 2008 року.

"У нас (між БЮТ і НУ-НС) дискусії йдуть не у світоглядній або політичній, а соціально-економічній площині", - підкреслив Томенко.

За його словами, протокол розбіжностей складає приблизно одну сторінку, і ці розбіжності стосуються політичних рішень.

"Керівники політичних сил повинні взяти на себе політичні зобов'язання", - підкреслив Томенко, додавши, що експерти, які працювали над цим документом, не можуть взяти на себе відповідальність перенести дату виконання передвиборчих зобов'язань двох блоків.

"Таким чином, не стоїть питання стратегічних розбіжностей, стоїть питання термінів і можливостей реалізації тих чи інших положень", - сказав Томенко.

Водночас, за його словами, БЮТ не має наміру переглядати принцип розподілу посад "50 на 50" у випадку створення коаліції з НУ-НС.

Він нагадав, що, відповідно до підписаних раніше між БЮТ і НУ-НС угод, за результатами парламентських виборів, на посаду прем'єр-міністра претендує Тимошенко, а на посаду спікера Верховної Ради - представник НУ-НС, інші ж посади розподіляються порівну між двома політичними силами.

"БЮТ не буде переглядати цей принцип", - сказав Томенко.

Також Томенко зазначив необхідність проведення з НУ-НС низки кадрових дискусій з приводу силового блоку, Податкової адміністрації і Митниці.

"Інтерфакс-Україна", Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування