Мороз не зникне, а шукатиме собі нішу

Четвер, 11 жовтня 2007, 14:51

Соцпартія не зникне з політичної карти України, однак їй треба визначитися зі своєю нішею.

Таку думку висловив секретар політради СПУ Григорій Дашутін, повідомляє прес-служба СПУ.

"Партія, що п'ять разів вигравала парламентські вибори і працювала у Верховній Раді, зникнути з політичної карти України не може. СПУ буде залишатися в політикумі, працювати, пройде процес "оздоровлення" партії", - сказав він.

"6-й раз Соцпартія вирішила виграти вибори тільки на рейтингу лідера - Олександра Мороза. От якби до рейтингу Мороза "додати" рейтинг партії, то соціалісти, безумовно, пройшли б у парламент", - також сказав він.

Дашутін також висловив думку, що одна з причин, через яку СПУ не змогла пройти в парламент - ідеологічна перебудова партії.

"Ми вже переходимо до соціал-демократії, і про це, до речі, свідчать результати дострокових виборів: соціалісти стали одержувати велику підтримку не в сільських регіонах, а у великих містах - Харкові, Донецьку, Черкасах", - заявив він.

"Соціалістам варто визначитися зі своєю електоральною нішею", - вважає Дашутин.

Він відзначив, що "будь-яке електоральне поле поділяється на ліву і ліберальну ідеологію, тому завжди будуть ті, хто голосує за соціальні гарантії, і ті, хто підтримує бізнес і ринкові відносини".

"Мене, як політолога, тривожить той факт, що значна частина населення не розуміє, за що голосує. Це і створює передумови для нестабільності в країні: сьогодні електорат любить Тимошенко, завтра Іванова, післязавтра - Петрова", - упевнений Дашутін.

Він також вважає, що заяви лідера БЮТ про підтримку її сили представниками середнього класу не відповідають дійсності.

"Сьогодні в Україні середній клас не складає 30% населення, більшість тих, хто підтримав Тимошенко - маргінальний електорат", - заявив він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування