Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецькі трансплантологи запевняють, що вони не "чорні"

Четвер, 11 жовтня 2007, 16:58

У Донецькому центрі трансплантації нирок підтверджують присутність лікаря Міхаеля Зіса на деяких операціях громадян Ізраїлю, що проводилися в центрі.

Про це журналістам заявив керівник Донецького центру трансплантації нирок Віктор Денисов, повідомляє "Остров".

"У нас були пацієнти з Ізраїлю, ми виконували донорські трансплантації і Міхаель Зіс був як супровідна особа, перекладач і нічого більше... Ніяких лікарських маніпуляцій він не робив", - сказав Денисов.

Донецькі урологи переконані, що скандал із трансплантаціями спровокований спеціально. З 1984 року в Донецькому центрі трансплантації нирок було зроблено 555 операцій, з яких більше двадцяти – іноземцям.

Медики пояснюють бажання зробити операцію в Україні професіоналізмом вітчизняних трансплантологів і тим, що такі операції тут коштують дещо дешевше, ніж в інших країнах.

"Ізраїльтяни насамперед повинні розібратися у своїй внутрішній ізраїльській ситуації, щодо трансплантації органів – там великі проблеми з законом, організаційними аспектами і ці всі ситуації вони пов'язані з цим. Ми зробили усе у повній відповідності із законом", - запевняє Денисов.

Як відомо, раніше в Державній прокуратурі Ізраїлю повідомили, що слід "чорних трансплантологів" веде в Донецький центр трансплантації нирок.

Ізраїльська поліція з'ясувала, що більшість операцій з пересадки донорських органів вони здійснювали саме в Донецьку, про що говорять медичні довідки, видані цим лікарняним закладом.

За даними прокуратури, всі операції здійснював голова угруповання "чорних трансплантологів" - лікар Міхаель Зіс, що рішенням ізраїльського міністерства охорони здоров'я позбавлений ліцензії на здійснення лікарської діяльності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування