Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Соцпартії вже знають, що можуть не вижити

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 11:19

Соцпартія визнала свою поразку на дострокових виборах у парламент і залишила на своїх посадах лідера партії Олександра Мороза, а також секретарів політради.

Такі рішення були прийняті на засіданні політвиконкому Соцпартії у четвер, повідомляє Комерсант-Україна.

За інформацією видання, ще до початку засідання серед членів політвиконкому СПУ назрів конфлікт.

Реклама:

"Олександр Олександрович (Мороз) поставив умову: він приїде на політвиконком тільки після того, як його члени приймуть рішення, щоб я залишив засідання", – розповів член політради СПУ Василь Волга, що неодноразово заявляв про необхідність відставки Мороза.

Члени політвиконкому дослухалися до прохання лідера партії і проголосували за те, щоб Волга залишив засідання, "правда, відкрито це визнати в СПУ не наважилися".

"Він (Олександр Мороз) дійсно приїхав не відразу, але з причин, скажемо так, неполітичного характеру", – сказав екс-народний депутат Євген Філіндаш.

Першим на засіданні розглядалося питання про відставку Мороза. "Ми його заяву розглянули й одноголосно ухвалили рішення – не підтримувати", – повідомив Філіндаш.

Крім того, за його словами, одноголосно було прийнято рішення про те, що минулі вибори Соцпартія оцінює як свою поразку.

ВІДЕО ДНЯ

"Потрібно визнати поразку, визнати, що партія знаходиться в кризі, що наше уявлення про те, як має розвиватися партія, залишилося на рівні дев'яностих років", – заявив один із секретарів політвиконкому Віталій Шибко.

Видання повідомляє, що крім того, на засіданні обговорювалися і кадрові питання: про необхідність відставки секретарів політради СПУ Івана Бокия, Ярослава Мендуся, Віталія Шибка, Станіслава Ніколаєнка, Григорія Дашутіна, Михайла Мельничука, Михайла Коропатніка і Володимира Кизима.

"Оскільки мова йшла про результати виборів, секретарям політради, як людям, що несуть безпосередню відповідальність, пропонувалося піти у відставку", – повідомив Шпарко. За його словами, виступи на засіданні були емоційними:

"Одні захищалися, інші нападали, треті намагалися довести, що винуваті надзвичайні обставини, четверті перекладали провину на нас". Однак, незважаючи на це, секретарі слідом за своїм головою залишилися на своїх посадах.

Тим часом джерело в СПУ допускає, що ситуація може змінитися під час проведення третього етапу з'їзду партії: "Потрібно зменшити чисельність керівних органів, зробити їх мобільнішими. Потрібні реформи, інакше ми не виживемо".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...