Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Довгий був зацікавлений у 7 гектарах на Жуковому острові?

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 12:07

Київрада на сесії 1 жовтня з порушеннями регламенту роздала у цілому 300 ділянок на 10 мільярдів доларів.

Такі дані приводяться журналом "Кореспондент".

Видання відзначає, що це вчетверо більше річного бюджету Києва і вдвічі - суми, вирученої від продажу Криворіжсталі.

За даними видання, роздано було 2 тис. га, що складає близько 3% усієї площі столиці. Посилаючись на дані різних політиків, видання наводить список підприємств, які одержали землю, а також осіб, що, можливо, були в цьому зацікавлені.

"Зокрема, 7,57 га на Жуковом острові одержав оздоровчий центр СЕСІЛЬ. Як зацікавлені особи тут значаться секретар Київрада Олесь Довгий і депутат Київрада від Партії регіонів Олександр Прогнимак", - йдеться в матеріалі.

Ділянка в 64,5 га була виділена Київрибгоспу, за яким, за деякими даними, стоїть Богдан Губський - 27-й номер у парламентському списку БЮТ.

До шести ділянок загальною площею близько 5 га може бути причетний Віктор Гринюк, депутат Київради від Блоку Черновецкого. За даними видання, дружина Гринюка - Інга Айвазова, сестра Аліни Айвазової, дружини мера Леоніда Черновецького.

Згідно з даними блока Кличка, у результаті голосування 1 жовтня земельні ділянки одержали 23 компанії, до кожної з яких має пряме відношення той чи інший депутат Київради.

Сам Довгий категорично заперечує причетність до фірми Сесіль та виділеної землі, повідомили "Українській правді" у прес-службі Київради.

У той же час, секретар Київради Олесь Довгий в ефірі передачі "Свобода" на каналі Інтер у минулу п'ятницю стверджував, що на сесії була виділена земля "по 5 соток" тим людям, які чекали її десятки років при попередньому керівництві міста.

Блок Віталія Кличка звернувся до мера і секретаря Київради з вимогою надати в терміновому порядку всі проекти рішень, винесені на розгляд депутатів Київради на сесії 1 жовтня 2007 року.

"На сьогодні в Київраді навіть не сформовані остаточно порядок денний того пленарного засідання. В організаційному відділі навіть не знають назви ще чотирьох проектів рішень, внесених з голосу", - заявила Наталія Новачок, депутат Київради від блоку Кличка.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування