Янукович, Балога та інші керівники умили руки від українських маяків та ЧФ Росії

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 13:07

Вищий Господарський суд України 11 жовтня виніс постанову про незаконне утримання Міністерством оборони РФ 22 навігаційно-гідрографічних об'єктів, зокрема, маяків, у Феодосії, Ялті, Саках, Євпаторії та в інших місцях у Криму.

Про це заявив лідер "Студентського братства" Олег Яценко, повідомляє УНІАН.

За його словами, "суд визнав необґрунтованими посилання представників російської сторони на необхідність дипломатичних переговорів для досягнення нових угод щодо статусу маяків".

"Суд постановив, що Міноборони РФ порушує уже існуючі угоди щодо Чорноморського флоту і незаконно утримує навігаційно-гідрографічні об'єкти у Феодосії, Ялті, Саках, Євпаторії, на західному мисі Тарханкут та в інших місцевостях Криму", - додав Яценко.

Водночас він заявив про неготовність органів влади України виконувати рішення судів про повернення кримських маяків, адже "аналогічні рішення місцевих судів щодо навігаційних споруд у місті Севастополі та Херсонській області не було реалізовано".

"І це при тому, що використання навігаційних об'єктів іноземними військовими прямо заборонено законом про умови допуску іноземних військових підрозділів в Україну", - наголосив лідер "Студентського братства".

За його словами, керівники Кабміну, інших органів виконавчої влади, правоохоронних органів та секретаріату президента "повторюють хибні та нав'язані російською стороною аргументи про необхідність вирішення статусу маяків не у судах, а в рамках дипломатичних комісій і підкомісій, які вже багато років не приносять жодного результату".

Яценко додав, що "Студентське братство" заявляє, що "зазначені органи влади відмовилися від виконання своїх безпосередніх функцій щодо здійснення передбаченої законом державної політики та контролю щодо діяльності в Україні ЧФ Росії, реалізації суверенітету і дії законодавства України на території Криму".

На думку Яценка, одним зі способів розв'язання вказаних проблем могло б бути створення парламентської слідчої комісії "для розслідування бездіяльності, службової недбалості представників виконавчої влади і правоохоронних органів України та невиконання рішень українських судів щодо повернення маяків у Криму".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
Загроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
22:57
фото, відеоBihus.Info: Нардеп Дмитрук співпрацює з підозрюваним у держзраді священником УПЦ
22:41
Новини економіки 18 квітня: покриття дефіциту бюджету, Raiffeisen Bank просять пришвидшити вихід з РФ
Усі новини...