Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В НУНС Тимошенко сказали, коли вона стане великим президентом

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 13:33

Один із членів блоку "Наша Україна - Народна самооборона", лідер УРП "Собор" Анатолій Матвієнко вважає, що "Наша Україна" від об’єднання перед виборами з "Народною самообороною" більше втратила, ніж отримала.

Про це він заявив в інтерв’ю "Газеті по-українськи" від 12 жовтня 2007 року, повідомляє УНІАН.

"Можливо, помилкою було об’єднання "Нашої України" з "Народною самообороною". Ми більше від цього втратили, ніж отримали", - сказав Матвієнко, додавши при цьому, що "Луценко й Кириленко неспівставні з Тимошенко і Януковичем. Не тому, що слабші, а тому, що харизма так розпорядилася".

Разом з тим він зазначив, що блок НУ-НС, проводячи передвиборчу кампанію, на відміну від інших політичних сил "не давав нереальних обіцянок".

"Ми хотіли розламати хвилю популістської налаштованості населення. Очевидно, через це ми були слабкішими в гаслах. А якби президент не брав участі у кампанії, то ми мали б і ще скромніший результат", - зазначив Матвієнко.

Відповідаючи на запитання, що стосувалося об’єднання усіх дев’яти партій, що входять в НУ-НС, він сказав: "Можливо. Але треба чітко сформулювати, що це за проект. Ми повинні розуміти... це має бути партія для консолідації навколо однієї ідеї".

Водночас Матвієнко висловився проти того, щоб прем’єр-міністром було знову обрано Віктора Януковича. "Я вважаю його не гідним займати посаду прем’єра. Бо це - символ нації, її візитівка", - сказав він.

Між тим Матвієнко переконаний в тому, що Тимошенко зможе сформувати сильний уряд, але за умови, якщо "залишить свої амбіції", "перестане діяти за сценарієм "Тимошенко - президент".

"Вона має забути про президентство в ближчій перспективі. У результаті такої жертовності вона може стати великим президентом", - зазначив Матвієнко.

Як відомо, в парламенті 2002 року Матвієнко входив до складу БЮТ, але після конфлікту кінця 2005-2006 року перейшов до блоку "Наша Україна".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування