Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко підготувала зброю проти всіх сценаріїв Регіонів із "саботажу" виборів

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 14:34

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що Партія регіонів розробила щонайменше чотири сценарії дестабілізації ситуації для унеможливлення створення демократичної коаліції.

"Вони планують 15 жовтня примусити членів ЦВК від Партії регіонів, Компартії та Соцпартії не голосувати за затвердження офіційних результатів виборів. Це смішно, бо закон передбачає, що 15 жовтня – крайній термін для цього", - заявила Тимошенко.

За її словами, якщо ЦВК навіть піде на "саботаж", то це не матиме значення.

"Ми встановимо результати виборів через суд", - наголосила Тимошенко.

Вона також попередила, що в разі відмови встановити результати виборів, БЮТ направить до Служби безпеки заяви про вчинення членами ЦВК злочинів за статтею 109 Кримінального Кодексу – дії, вчинені з метою насильницького повалення державного ладу і захоплення влади.

За словами Тимошенко, ця стаття перебуває у компетенції СБУ, а не "кишенькової Генпрокуратури".

"Я хочу попередити цих 8 членів Центрвиборчкому: ми заготовили ці листи до СБУ і направимо їх 16 жовтня, як тільки буде відомо встановлення результатів виборів, і буде порушена кримінальна справа – не по факту, а проти цих людей", - попередила Тимошенко.

Іншим сценарієм заблокувати роботу коаліції Тимошенко назвала намір Партії регіонів відмовитись від депутатських мандатів і не складати присягу.

Однак, за її словами цей сценарій може не пройти, бо в разі відмови 150 депутатів від мандатів, на їхнє місце мають заступити наступні за списком. Крім того, нагадала Тимошенко, дострокові вибори не можуть відбутися раніше, ніж за рік після розпуску парламенту.

"Якщо Партія регіонів вирішить, що вона залишається за межами парламенту, Верховна Рада працюватиме у тому складі, який є. А за рік наша команда зможе принести стільки якісних результатів, що про Партію регіонів можуть забути", - попередила Тимошенко.

Третій сценарій, за словами лідера БЮТ, передбачає перекупку депутатів, щоб вони не голосували за кандидатуру Тимошенко на посаду прем’єр-міністра.

"Сьогодні вартість більшості – лише 3 голоси, і Партія регіонів пропонує значно більше грошей. Хай вони не ходять і не пропонують по 10 мільйонів за тих, хто не буде входити в коаліцію", - обурилася Тимошенко.

Четвертий план, сказала Тимошенко, передбачає написання заяви від імені простих людей до Генпрокуратури, СБУ та президента про те, що БЮТ пропонував по 50 гривень за кожен голос, відданий за них на виборах.

На прес-конференції Тимошенко надала слово студентам, які повідомили, що їм пропонували збирати за 50 гривень підписи від людей, які начебто мали отримати гроші за голосування на користь БЮТ, однак з ними не розрахувалися.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...