В Донецьку спіймали підозрюваного в "чорній" трансплантації

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 14:38

У п'ятницю в Донецьку співробітниками міліції було затримано одного з фігурантів справи про незаконну трансплантацію людських органів – доктора Міхаеля Зіса.

Як передає кореспондент УНІАН, про це у п'ятницю на прес-конференції в Судаку (Крим) заявив виконуючий обов`язки міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко.

За його словами, міліція України тісно співпрацювала з ізраїльською поліцією, і вчора було одержано сигнал про те, що один з фігурантів гучної справи про незаконну трансплантацію органів в`їхав до України.

"Учора ми одержали сигнал про те, що один з фігурантів цієї справи – ми одержали сигнал не від ізраїльтян, а одержали від МВС Молдови, – що він в`їхав до України, і ми його, як кажуть, "прийняли", - відзначив Корнієнко. – І ми його привели туди, куди він приїхав, до Донецька, і там затримали".

Як уточнив Корнієнко, затримання проходило сьогодні за постановою МВС Молдови про арешт цієї людини.

"Його затримано і тепер вирішуватиметься питання про його екстрадицію до цієї республіки (до Молдови), і потім вони вирішуватимуть далі питання з Ізраїлем", - сказав в.о. міністра.

Він також додав, що затримана людина – легендарна особа, "це доктор, це лікар, який фігурував у цих скандалах, його прізвище Зіс".

Як повідомлялося, ізраїльська поліція, розслідуючи справу так званих "чорних трансплантологів", з`ясувала, що більшість операцій з пересадки донорських органів вони здійснювали нібито в Донецькому центрі трансплантації нирок під керівництвом доктора Міхаеля Зіса, якого рішенням Міністерства охорони здоров`я Ізраїлю позбавлено ліцензії на проведення лікарської діяльності.

Водночас керівник Донецького центру трансплантації нирок Віктор Денисов 11 жовтня заявив, що Зіс у Донецьку жодних операцій не робив.

Зокрема, Денисов підтвердив, що під час деяких операцій, які на законних підставах проводились у центрі громадянам Ізраїлю, був присутній доктор Міхаель Зіс.

"У нас були пацієнти з Ізраїлю, ми виконували донорські трансплантації, і Міхаель ЗІС був як супроводжуюча особа, перекладач і нічого більше. Жодних лікарських маніпуляцій він не робив", - заявив Денисов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...