Тимошенко готова підтримати Кириленка на пост спікера

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 15:36

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко заявляє, що підтримуватиме кандидатуру від "Нашої України – Народної самооборони" на посаду спікера Верховної Ради.

"Квота на посаду спікера залишається квотою "Нашої України - Народної самооборони". І ту кандидатуру, що вони запропонують, ми і підтримаємо", - сказала вона на прес-конференції в п'ятницю.

На питання, яку посаду може обійняти Володимир Литвин, Тимошенко відповіла, що під час останньої зустрічі з ним Литвин висловлював зацікавленість у наповненні програми коаліції чіткими діями.

Лідер БЮТ назвала нереальною можливість реанімації Верховної Ради попереднього скликання.

"Це екзотичний план Партії регіонів. Будь-яка політична сила може бути ефективною чи ні, але вона не може бути смішною", - сказала вона.

Коментуючи питання інтеграції до НАТО, Тимошенко не дала чіткої відповіді: "Буде проведена потужна дискусія і витрачено достатньо бюджетних грошей на інформаційну кампанію: що таке НАТО та інші системи колективної безпеки".

"Потім це питання (вступу до НАТО) буде вирішено на референдумі. Але наша програма передбачає спрямування зусиль на створення європейської системи колективної безпеки", - додала вона.

На повторне питання, чи буде вона підтримувати вступ до НАТО, Тимошенко повторила відповідь про проведення інформаційної кампанії та референдуму.

Як відомо, політрада блоку "Наша Україна – Народна самооборона" підтримала кандидатуру В'ячеслава Кириленка на посаду спікера парламенту.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News