Росії не подобається програвати власність у судах

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 16:10

Росія вважає, що питання передачі навігаційно-гідрографічних об'єктів у Криму потрібно вирішувати у двосторонньому порядку, а не рішенням національного суду.

Про це Українським Новинам заявив радник-посланець Посольства Росії в Україні Всеволод Лоскутов.

"Ми вважаємо, що спірні питання повинні вирішуватися у двосторонніх переговорах, які проводить підкомітет з питань розміщення і функціонування Чорноморського флоту", - повідомив Лоскутов.

Зокрема, Росія вважає, що цей підкомітет функціонує успішно.

Зі слів Лоскутова, позиція російської сторони ґрунтується на угодах щодо Чорноморського флоту 1997 року, які він назвав базовими.

Згідно з цими угодами, питання гідрографії повинне бути вирішене шляхом підписання відповідного міжурядового документу.

"Ми не заперечуємо, що гідрографічні об'єкти є власністю України, але коли в 90-х роках готували угоди, не встигли підписати документи, які стосуються навігації. З тих пір, на жаль, так і не зуміли їх підписати, були різні проекти, але робота і зараз ведеться", - підкреслив радник-посланець.

Як повідомлялось, всеукраїнська молодіжна громадська організація "Студентське братство" заявляє, що Вищий господарський суд підтвердив незаконність володіння Росією навігаційно-гідрографічними об'єктами в Криму.

Раніше Міністерство закордонних справ заявляло, що допускає звернення України в міжнародні організації при невирішенні україно-російських суперечок з навігаційно-гідрографічного забезпечення в Криму на двосторонньому рівні.

Між Україною і Росією розгорілася суперечка з приводу приналежності гідрографічних об'єктів у Криму.

Російська сторона заявляє, що вона володіє цими об'єктами і виплачує за них оренду відповідно до домовленостей.

Україна заперечує подібні домовленості і через суд домагається права розпоряджатися об'єктами.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування