"Газпром" уже заломив Бєларусі ціну на газ

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 17:22

Бєларусь і "Газпром" на переговорах у Москві підтвердили досягнуті наприкінці минулого року домовленості, згідно з якими ціна на російський газ складе в 2008 році 67% від середньоєвропейського рівня.

Як передає "Reuters", у четвер білоруська делегація на чолі з Міністром енергетики Олександром Озерцом провела в "Газпромі" переговори про умови постачань.

"У ході переговорів сторони підтвердили, що умови контракту на 2008 рік мінятися не будуть. Проект бюджету Білорусії сформований відповідно до цін, закладених у контракті з "Газпромом", - це 67% від європейської ціни на природний газ", - повідомив представник Міненерго, додавши, що конкретна ціна в ході переговорів у четвер не обговорювалася.

Раніше Бєларусь говорила, що очікує росту вартості російського газу на 15-20% від нинішнього рівня в $100 за 1 тис. кубометрів.

У відносинах Росії і Білорусії в нинішньому році відбувся ряд конфліктів, після того, як з початку року "Газпром" більш ніж удвічі збільшив вартість постачань газу.

Останній за часом конфлікт між союзниками виник улітку поточного року, коли "Газпром" пригрозив скоротити постачання газу, через те, що Мінськ не уклався в термін з погашенням боргу в $460 млн., що утворився у першому півріччі, коли Білорусія оплачувала лише 55% постачань.

Мінськ сплатив борг тільки на початку серпня, пообіцявши надалі повну оплату.

Як відомо, ціна на газ для України на 2008 рік теж не встановлена.

Ліга

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...