Черновецький "зупинив" телеканал "Київ", радіо і кілька газет. Але не надовго

П'ятниця, 12 жовтня 2007, 18:39

Київський мер Леонід Черновецький, виконуючи рішення Київської міськради про створення "Київського медіахолдингу", видав розпорядження про закриття муніципальної телерадіокомпанії "Київ", радіокомпанії "Голос Києва", газет "Хрещатик", "Вечірній Київ" та "Українська столиця".

Про це повідомляє "Телекритика" з посиланням на віце-президента телеканалу "Київ" Микиту Бєльського.

"Якщо я не помиляюсь, там сказано "припинити ТРК "Київ". Не припинити діяльність телеканалу, а просто припинити. Щодо ж колективу, то він має бути попереджений про це розпорядження. А виконане воно має бути до 31 грудня 2007 року", – сказав Бєльський.

В свою чергу депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець роз’яснив "ТК", що це розпорядження міського голови є наслідком рішення міськради про створення медіахолдингу.

"Спочатку треба закрити комунальні підприємства, а потім створити з них єдиний медіахолдинг. А тоді продати", - сказав він.

"Чому це розпорядження підписане через чотири місяці після рішення ради також є пояснення. Просто спочатку Черновецький хотів вирішити глобальні питання – розподіл земельних ресурсів Києва, а тепер почав займатися менш рентабельними питаннями, а саме створенням медіа холдингу", - сказав Бригинець.

"Безумовно, колектив каналу нервує, оскільки скоріше за все всі працівники будуть звільнені, і набрана нова команда", - сказав він.

За інформацією джерел на телеканалі "Київ", у зв'язку з цим рішенням 12 жовтня відбудуться профспілкові збори, на які запрошені народні депутати, депутати міськради та журналісти.

Водночас радник мера Києва з інформаційної політики і свободи слова Казбек Бектурсунов заявив, що "Київ не залишиться без муніципальних ЗМІ".

"Просто не варто плутати реформаторів з ліквідаторами. Власне, нового нічого не відбулося. Заяви платних балакунів тут просто смішні. Наскільки мені відомо, йде процес реалізації рішення Київради від 14 червня 2007 року про створення на базі комунальних ЗМІ єдиного могутнього холдингу, який ефективно працює в інтересах киян", - заявив Бектурсунов.

Він також додав, що на сьогодні усі мас-медіа, що входять до складу холдингу, активно розвиваються, а всі "гідні журналісти" залишаться на своїх місцях.

Як повідомлялося, створення холдингу відбуватиметься шляхом злиття комунальних підприємств – газет "Хрещатик", "Вечірній Київ", "Українська столиця", ТРК "Київ" та "Радіо Київ".

51% акцій холдингу перебуватимуть у комунальній власності, а 49% отримають інвестори, відібрані на конкурентних засадах.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування