Комуністи просять Медведька придивитись до Ющенка через УПА

Субота, 13 жовтня 2007, 10:49

Компартія України звертає увагу Генпрокуратури та СБУ на те, що опублікований на офіційному сайті президента указ про святкування річниці УПА є прямим порушенням Конституції.

Як заявляє КПУ в суботу, своїм указом Ющенко порушив Конституцію в частині пропаганди та підтримки на державному рівні ідеології, яка засуджена світовим товариством і Нюрнбергским трибуналом.

"Ми звертаємося до всіх державних інституцій та громадян з попередженням про кримінальну відповідальність за розпалювання національної ворожнечі і пропаганди неонацистських поглядів, яка настане в наслідок виконання злочинного указу", - йдеться в заяві Компартії.

У п'ятницю Ющенко підписав указ, яким доручив Раді міністрів АРК, обласним, Київській та Севастопольській міськдержадміністраціям розробити заходи щодо відзначення 14 жовтня 65-ї річниці створення УПА, вжити заходів щодо поліпшення соціально-побутового та медичного обслуговування колишніх учасників українського визвольного руху.

Кабінету міністрів доручено прискорити вирішення питання щодо спорудження у Львові пам'ятника командиру УПА Роману Шухевичу, а Київській міськдержадміністрації - вжити заходів щодо завершення у 2008 році розбудови та впорядкування в Києві парку вшанування борців за незалежність України.

Державному комітету телебачення та радіомовлення України доручено підготувати цикли тематичних теле- і радіопередач, забезпечити широке висвітлення у ЗМІ підготовки і проведення заходів з відзначення 65-ї річниці створення УПА.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування