Кузьмук полюбив міліцію й не хоче на місці Цушка політика

Субота, 13 жовтня 2007, 12:49

Віце-прем`єр Олександр Кузьмук вважає передчасним і неефективним призначення на посаду міністра внутрішніх справ цивільного міністра або політика.

Про це він заявив у п'ятницю журналістам у Судаку (Крим), де проходила планова колегія МВС, повідомляє УНІАН.

"Вникаючи в справи української міліції і вже полюбивши її, я приходжу до висновку, що менталітет, традиції України створюють умови, що призначення цивільного міністра або політика є передчасним і неефективним", - сказав Кузьмук, висловивши переконання, що "міліцію має очолювати професіонал".

Кузьмук висловив надію, що при призначенні нового глави МВС, яке відбудеться найближчим часом, оскільки Василь Цушко подав заяву про відставку з посади, не буде "ганебної новітньої української традиції, коли всіх звільняють і під себе призначають", і люди працюють "за замовленням, а не згідно із законом".

Віце-прем`єр назвав ненормальним, що через зміну керівництва МВС за 2-3 роки кілька разів змінювалися начальники регіональних підрозділів міліції.

При цьому Кузьмук зазначив, що сьогодні знову можуть помінятися міліційні керівники в регіонах, причому вони можуть бути призначені "за принципом голосування, (тих сил) які пройшли (до парламенту)". "Тоді ні про який професіоналізм не може бути й мови", - наголосив Кузьмук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...